Alex Furman este unul dintre cele mai ȋndrăgite personaje care au făcut istorie pe scena de la “Românii au talent”. La 14 ani s-a mutat singur, a studiat design vestimentar, a făcut armata în Israel, a lucrat în securitate în Anglia, iar acum este artist tatuator. Iar noi ne mândrim cu faptul că Alex a ales ca Vitan Estates să fie acel loc special pe care ȋl consideră cu adevărat “acasă” de o bună perioadă de timp ȋncoace. Şi pentru că Alex ne-a devenit şi un prieten drag, l-am abordat cu rugămintea de a ne răspunde la câteva ȋntrebări.
Chiar dacă nu aveţi mână bună la plante, cu siguranţă aceste cinci plante de apartament vor fi cea mai buna alegere pentru dumneavoastră.
Deci, v-aţi mutat ȋntr-un apartament nou, aţi cumpărat toate cele necesare si l-aţi decorat. Mai rămâne să aduceţi şi un pic de verde în casă, care nu numai că aduce bucurie, dar chiar vă poate ajuta și sănătatea. Dacă ați îngrijit vreodată o plantă, știți că poate fi o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, nu trebuie să fie. Există multe opțiuni de plante de apartament “greu de ucis”, indiferent de stilul dumneavoastra de viață.
Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie ținut seama în cazul unui apartament nou, fie el cumpărat sau închiriat, ține de costurile de locuire. Aici intră utilitățile și celelalte cheltuieli, precum cablu, internet, deși ultimele două apar indiferent de apartament. În cazul Vitan Estates, cablul și internetul sunt incluse în serviciile acoperite de chirie, deci rămâne întreținerea, adică apa, gazul, electricitatea și alte costuri comune.
Evident, aceste costuri diferă în funcție de mărimea apartamentului și de obiceiurile locatarilor, una e să-ți petreci iarna la 20 de grade, alta la 25 de grade. În al doilea caz, centrala termică devine unul dintre marii consumatori, iar confortul termic se transformă într-un cost important.
Piața imobiliară a intrat și ea, de ceva timp, în hora schimbărilor din societate. Birourile, mallurile și proiectele rezidențiale se adaptează și își depășesc condiția pentru a-și satisface clienții, fie ei chiriași sau proprietari. Cum o fac?
Simplu, nu doar prin construcția în sine, cât mai aproape de ecologic, cu izolare mai bună, lumină naturală, încălzire și așa mai departe, ci și prin oferta secundară.
Un exemplu e Vitan Estates, proiectul rezidențial din Mihai Bravu, care nu se distinge doar prin faptul că cele 160 de apartamente sunt exclusiv de închiriat, dar și prin condițiile oferite.
Daca ideea de a avea invitati la cina te pune in dificultate, atunci avem cateva mici sfaturi de urmat pentru tine. Sigur, prima data te gandesti ca va trebui sa iti petreci intrega zi facand curatenie si decorand, dar lucrurile nu stau chia asa. Mai jos sunt cateva lucruri suficiente pe care trebuie sa le faci inainte de a ajunge invitatii tai. Nu iti face griji, acestea sunt foarte simple si nu iti vor lua in niciun caz mult timp.
Mirosul de acasa
Decorul nu este primul lucru pe care il observa invitatii tai atunci cand ajung la tine acasa, ci mirosul. Chiar daca ai gatit cateva feluri de mancare si mirosurile sunt amestecate, poti rezolva aceasta problema cu cateva lumanari parfumate cu arome de sezon: mar cu scortisoara sau citrice cu vanilie. In cazul in care nu ai timp sa cumperi lumanari parfumate, poti fierbe intr-o oala cateva coji de portocale sau de mandarine la care sa adaugi unu sau doua batoane de scortisoara, cu o jumatate de ora inainte ca oaspetii sa ajunga.
„Nu poate exista o comunitate fara un simt si o practica a responsabilitatii”
(Zygmund Barman)
Toti cei care aleg sa inchirieze un apartament la blog stiu ca odata cu mutarea in noua locuinta apare inevitabil si integrarea intr-o noua comunitate, fapt care implica o serie de obligatii si drepturi. Inca de la inceput, convietuirea la bloc trebuie sa se bazeze pe valori precum respectul, responsabilitatea, solidaritatea, dar si dorinta de cooperare intre locatari. Adoptarea acestor valori favorizeaza simtul apartenentei fiecarui locatar la comunitate si dezvoltarea unei relatii armonioase si lipsite de incidente. Din acest motiv am alcatuit un top al celor mai importante zece regului de convietuire la bloc, bazate pe o atitudine respectuoasa fata de intimitatea celorlalti.
Acum, ca toamna si-a intrat in drepturi depline e timpul sa schimbi decoratiunile pe care le-ai avut toata vara cu unele specifice toamnei. Exista atat de multe decoratiuni de sezon in culori specifice, de care poti profita pentru ca apartamentul tau sa aiba o noua infatisare.
Diferentele dintre primavara, vara si toamna sunt in primul rand culorile. Gandeste-te la culorile pentru Paste, comparativ cu cele pentru Halloween sau Ziua Recunostintei; toamna aduce cu ea culori mult mai inchise decat primavara. Schimba seturile de masa pentru a se potrivi cu nuantele sezonului; foloseste servetele de masa portocalii sau maro si farfurii in culori inchise de rosu burgund sau mov-pruna. Nu amesteca niciodata culorile deschise de verde sau bleu cu cele specifice toamnei: galben, portocaliu sau rosu.